Salı, Şubat 13, 2007

İncili Havlu Örneği Tarifi


Tüh inciliymiş bide, ayyy incim yok yanımda, amaaan o da eksik kalsın çünkü bu örneği Tabakta site yöneticsi arkadaşım sormuştu. Bi sürü aksilik oldu. Örnek bilgisayarda kayıtlı, bilgisayar işyerinde. Bi gün makineyi getiriyorum bi gün ipi. Biri gelince diğerini unutuyorum falan. Bi ara makinem bende yoktu. Olmayıncada "bak olsa şimdi yapardım" diyorum bide. Artık olsunda incisiz olsun dediğinizi duyuyorum haaaaa!



Hasılı sonunda yaptım. Biraz ( biraz mı? ) beklettim bunun için çoook özür dilerim. Bu tariften daha çok beklettiğim bi de kurtçuk yapımı var nasipse en kısa zamanda o da gelecek :)



27 zincir çekip üzerine dönelim ve bir kutucukları oluşturalım, resimdeki şekil gibi 6 sıra yapalım ( farkındayım resimdeki 5 olmuş, ilk sırada problem olmadı ama daha sonra olabilir siz yinede 6 yapın ) 6. sıra sonunda 7 zincir çekelim...



Dantelimizi ters çevirip bu 7 zinciri 2 sıra alttaki kutucuğa batalım.



3 zincir daha çekip bir alttakinede batalım..



Şimdi dantelimizin düzünü çevirip bulunduğunmuz yerden 7'li zincirin içine 6 dolgu dolduralım, 2 zincir çekip 6 dolgu daha yapalım. Bu sıra sonundada 7 zincir çekelim...



7 'li zinciri tığ üzerine 2 dolamalı dolgu ile alt sıranın ortasındaki boşluğa batıralım. 7 zincir daha çekip aynı yere aynı dolgudan 2 tane daha yapalım. 7 zincirle sıranın sonuna gelelim.



Geri dönüp ilk 7'li zinciri sık iğne ile dolduralım ( 3 sık iğne 2 zincir 2 sık iğne 2 zincir 2 sık iğne 2 zincir 3-4 sık iğne ) Ortadaki 7'li zincire ise 6 dolgu dolduralım, 2 zincir çekip 6 dolgu daha yapalım. Bu sıranın sonunu daha sonra yapacağımızdan 7 zincirle tekrar geri dönelim...



7 'li zinciri tığ üzerine 2 dolamalı dolgu ile alt sıranın ortasındaki boşluğa batıralım. 7 zincir daha çekip aynı yere aynı dolgudan 2 tane daha yapalım. 7 zincirle sıranın sonuna gelelim.



Geri dönüp ilk, orta ve son 7'li zincirleri sık iğne ile dolduralım ( 3 sık iğne 2 zincir 2 sık iğne 2 zincir 2 sık iğne 2 zincir 3-4 sık iğne ) Sıranın sonununa gelip aşağı doğru sık iğneye devam edelim.



Sık iğne işlemi bitti. Şimdi 6 sıra kutucukları yapıp 6. sıra sonunda 7 zincir çekelim...



Dantelimizi ters çevirip bu 7 zinciri 2 sıra alttaki kutucuğa batalım. 3 zincir daha çekip bir alttakinede batalım.. Anlayacağınız üzere yukardaki işlemlerin aynını uygulayacağız.



Farkı ise bi önceki dilimin ortalarına resimdeki gibi batacağız. Hem sıkiğne yapacağız hem yeri gelince batacağız...



En üst sırayı yaparkende yine ilk orta var son 7'li zincire hep sık iğneli işlemi yapalım ve sıranın sonuna gelip aşağı doğru devam ettirelim. Kutucuklara kavuşunca kavuşma şerefine 7 zincir çekelim bi kutucuk derken bi tane daha falan, yine 6 sıra yapıp işlemlere ikinci dilime başladığımız yerden aynı sırayı takip ederek yapalım....



Her seferde dilimi bi sıra büyüterek istenilen ebatı elde edin. Yada eşit olsun dilimleriniz, tercih sizin.....

Kolaylar gele efeniim.....

4 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Nazlı merhaba canım benim soruma bu kadar güzel ve içten cevap verdiğin için sana çok teşekkür ederim. Bu kadar emek verip ayrıntılı bir şekilde anlatmış oluşun beni ayrıca çok mutlu etti. Sana tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.
Hoşça kal.

Unknown dedi ki...

Vışşşt kuzen sen mi yaptın. Hadi hadi yeme bizi. Kime yaptırdın. Birde yazıyo makinem yoktu da şuyduda buydu. Yaptırcak adam bulamadım desene sen şuna. :))
Öptüm kucuman kucuman

Adsız dedi ki...

arkadaş bu incileri ipe mi geçirdin yoksa bittikten sonra diktinmi cevap veririsen sevinirim

Rengarenk dantel dedi ki...

Betül : sonradan dikilmiştir...